Petre Tudor Barlea
Fascinat de oameni. Explorator neobosit al diversitatii umane, curios si vesnic fascinat de felul cum functionam – atat ca indivizi, cat si in grupuri. Asta m-a facut sa studiez sociologia, marketingul online si apoi psihologia. Setea de cunoastere mi-e dublata de un pragmatism care ma ajuta sa aplic ce descopar. Peste ele vine dorinta de a da mai departe ce am descifrat, intr-o formula „actionabila”. Din formula asta s-a nascut nascut si acest blog.
Bufetul suedez. Vad lumea in care traim ca pe un imens bufet suedez, din care poti sa iti alegi ce poftesti. Nu vad cum poti sa te plictisesti cu atatea optiuni si variante. Doar ca vorba aia cu „You can do anything” nu inseamna nici pe departe „You can do everything„. Asa ca provocarea lumii moderne este sa ai un „bucket list” concis si focalizat pe ce conteaza cu adevarat…la fel cum la bufetul suedez nu poti sa mananci chiar din toate bunatatile.
Alegerile mele: am făcut 3 facultăți în 4 universități din 3 țări, m-am implicat in mai multe joburi si activitati (manager de marketing digital, trainer de engleza de afaceri, facilitator de team building, psihoterapeut), am scris pentru mai multe bloguri, am creat 4 comunitati de Facebook, am avut un cabinet de psihologie timp de 5 ani, un magazin de tricouri timp de 2. Mă pasionează, evident, dezvoltarea personală si antreprenoriatul, dar si fotografia, hipnoza, muzica lautareasca și tehnologiile noi – mai ales blockchain si criptomonedele.
Inainte sa vorbesc sau sa scriu ceva, ma ghidez dupa cele 3 filtre socratice ([1] E uti? [2] E bun? [3] E adevărat?), motiv pentru care nu m-as uita niciodata la Antena Stars si as da oricand un articol de „celebrity gossip” (chiar si despre Elon Musk) pe unul de neuromarketing sau antreprenoriat.
Convingeri si valori:
CV Formal:
Mă găsești și pe:
GoodReads | Youtube |
Despre Blog:
Subiecte abordate (& de ce?):
- Asertivitate – pentru că trăim într-o lume plină de pasivi, agresivi sau pasiv-agresivi — și puțini par să găsească drumul de mijloc. Asertivitatea e o competenta care te poate duce departe in cariera.
- Stima de sine – pentru că nu există arie a psihologiei umane care să nu fie legată de ea. Suntem fie timizi și reticenți să ne arătăm lumii, fie cu ego-uri umflate cu pompa și zero substanță, iar social media lărgește prăpastia asta pe zi ce trece.
- Gândire critică – pentru că în era fake news și neuromarketing e cel mai bine să nu fii oaie. Conștientizând limitările minții noastre, putem lucra eficient cu ele si evolua în ciuda prezentei lor.
- Finanțe personale – pentru că prea mulți oameni se îndatorează aiurea și rămân blocați în sărăcie sau clasa de mijloc, iar economisirea banilor pare un OZN pentru multi.
- Productivitate & deep work – pentru că în era atenției fragmentate și multitasking-ului un angajat tipic are doar 1,5 ore productive / zi, iar unii oameni chiar au ambiția să fie mult mai eficienți de atât.
- Psihologia marketingului – pentru că e aria mea de specialitate, și iubesc să împărtășesc ceea ce descopăr zi de zi despre ea.
- Lifestyle design – pentru că mai bine-ți faci viața cu mâna ta decât să o lasi la voia întâmplării, nu?
- Tulburari de personalitate – pentru ca navigam zilnic printre pshiopati, narcisici si alte persoane speciale, și e bine să fim orientați în spațiu.